Storočná pacientka pomýlila počítač

06.01.2007 Kežmarok

Červený Kláštor 6. januára (TASR) - Počítačový systém Záchrannej zdravotnej služby zo Spišskej Starej Vsi \"pomýlila\" pacientka z Červeného Kláštora. Rodné čí...
Červený Kláštor 6. januára (TASR) - Počítačový systém Záchrannej zdravotnej služby zo Spišskej Starej Vsi \"pomýlila\" pacientka z Červeného Kláštora. Rodné číslo Márie Hutníkovej sa začína číslicami 06. Záchranárov, ktorých privolali na pomoc v piatok večer, čakalo prekvapenie. Nešlo o dieťa, ale o rezkú babičku, ktorá 15. novembra 2006 oslávila obdivuhodných sto rokov.

\"Vyštartovali sme po 18. hodine, aby sme ošetrili pacientku po páde zo schodov. Čulá babička nešťastne došliapla na jeden zo schodov v dome, keď schádzala na prízemie. Udrela si hlavu, rameno a najviac modrín má na predkolení. Mala však šťastie. Pád sa zaobišiel bez zlomenín, \" konštatovala zasahujúca záchranárka Ľubomíra Matoľáková z Emergency Medical Service (EMS).
Storočná pani, ktorá sa so záchranármi ochotne podelila o spomienky z mladosti a medzníky vo svojom životopise, skončila na chirurgickej ambulancii v Starej Ľubovni.
 

Vyberte región